flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закон України „Про судовий збір”

11 липня 2012, 09:58

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

        Звертаємо Вашу увагу на те, що 01.11.2011 року набрав чинності Закон України „Про судовий збір”, згідно якого змінюється порядок подачі позовів до суду а також видача документів судом.

 

      Згідно із Законом судовий збір сплачується через банківські установи чи поштові відділення зв’язку за рахунок платника. У призначенні платежу платник судового збору повинен вказати слова „СУДОВИЙ ЗБІР”, код ЄДРПО суду 02887835 (Придніпровський районний суд м.Черкаси, пункт з таблиці ставок судового збору. Наприклад : „ Судовий збір, код 02887835   Пункт 1.3” Що означає, що платник сплачує судовий збір за позовну заяву про розірвання шлюбу в Придніпровський районний суд м.Черкаси.

       Відповідні процесуальні дії, за які передбачено сплату судового збору суди здійснюють тільки після пред’явлення платником платіжного документа про сплату належної суми збору з підтвердженням зарахування суми судового збору на казначейський рахунок згідно виписки з казначейського рахунку ( крім випадків, передбачених Законом ,коли платник звільнений від сплати судового збору).