flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто справу щодо особи за поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

22 лютого 2024, 13:48

21 лютого 2024 року розглянуто справу щодо громадянки Р. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, а саме за поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

      У період часу з 23.03.2022 по 09.04.2022 року громадянка Р., усвідомлюючи характер своїх намірів, у  тому числі сформованих в умовах швидкого розвитку інформаційного суспільства в Україні та глобального інформаційного простору, використання інформаційно-телекомунікаційних технологій у всіх сферах життя, де особливого значення набувають проблеми інформаційної безпеки, як складової державної безпеки України,  перебуваючи за місцем свого проживання, за допомогою власного мобільного телефону, яка мала доступ до глобальної мережі «Інтернет» та до соціальної мережі «Одноклассники», вчинила діяння, пов’язані з поширенням матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України, у тому числі шляхом проставлення відмітки «Класс», внаслідок чого здійснюється автоматичний репост вже існуючих в мережі публікацій, зміст та форма сприйняття яких були доступні з дня їх публікацій та по теперішній час для необмеженого кола користувачів месенджеру.

       Затверджено угоду про визнання винуватості, визнано винною і призначено їй покарання у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік без конфіскації майна, відповідно до ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням протягом іспитового строку один рік, з покладенням обов’язків відповідно до ст.76 КК України.

 

       Вирок не набрав законної сили.

 

        Головуючий суддя: Колодяжний А.О.

        Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженні можна здійснювати за номером 576/205/24.