flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто справу щодо громадянки України за поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

13 лютого 2024, 13:54

      12 лютого 2024 року розглянуто справу щодо громадянки С. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, а саме за поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

     У березні-квітні 2023 року громадянка С., перебуваючи за місцем свого фактичного проживання, будучи проросійсько-налаштованою особою, підтримуючи агресивну політику російської федерації, маючи єдиний злочинний намір, що охоплює заздалегідь поставлену мету та єдиний умисел, направлений на схиляння інших людей до своєї проросійської позиції, використовуючи власний мобільний телефон на власній персональній сторінці соціальної мережі «Однокласники», поширила матеріали, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію проти України, розпочату у 2014 році.

       Затверджено угоду про визнання винуватості, визнано винною і призначено їй покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі, відповідно до ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням протягом іспитового строку один рік, з покладенням обов’язків відповідно до ст.76 КК України.

 

       Вирок не набрав законної сили.

 

        Головуючий суддя: Сапон О.В.

        Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженні можна здійснювати за номером 576/134/24.