flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто справу щодо громадянки України за поширення інформації про розташування Збройних Сил України

31 січня 2024, 13:17

      30 січня 2024 року розглянуто справу щодо громадянки Б. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 КК України, а саме у поширенні інформації про разташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів  України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністертвом оборони України або іншими уповноваженими  державними органами, вчинене в умовах воєнного стану.

     Всупереч встановленим нашою Державою заходам безпеки для Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також цивільного населення України, громадянка України, мешкаючи в прикордонні Сумської області, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії, підтримуючи тісні зв’язки зі своїми рідним дядьком громадянином російської федерації, що мешкає в росії , в період лютого по травень 2023 року, перебуваючи за місцем свого проживання, умисно, використовуючи власний мобільний телефон, усвідомлюючи протиправність своїх дій та їх наслідки, з метою завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, неодноразово поширювала останньому в умовах воєнного стану інформацію про разташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

           Визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення і призначено їй покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді одного року і двох місяців позбавлення волі.

         Вирок не набрав законної сили.

         Головуючий суддя: Сапон О.В.

         Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженні можна  здійснювати за номером 576/3421/23.