flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто кримінальне провадження щодо особи за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

07 грудня 2023, 14:46

      06 грудня 2023 року розглянуто кримінальне провадження щодо особи за виправдовування, визнання правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту,  а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

      Підозрюваний, будучи проросійсько-налаштованим, підтримує агресивну політику російської федерації та звинувачує українську владу у розв’язанні та ескалації конфлікту між Україною та російською федерацією з 2014 року, на початку березня 2022 року виник злочинний умисел, направлений на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту,  а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, шляхом схилення інших людей до своєї позиції під час особистого спілкування з ними.

      Щодо особи затверджено угоду про визнання винуватості, визнано винною, призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.

       Відповідно до ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, протягом іспитового строку один рік, поклавши обов’язки у відповідності до ст.76 КК України.

 

       Головуючий суддя: Колодяжний А.О.

        Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженні можна здійснювати за номером 576/2844/23.