flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надійшов обвинувальний акт щодо військового за самовільне залишення місця служби без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану

03 листопада 2023, 11:22

До суду надійшов обвинувальний акт щодо військового, який обвинувачується у самовільному залишенні місця служби без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану  (ч. 5 ст. 407 КК України).

Військовослужбовець військової служби за мобілізацією військової частини солдат, грубо порушуючи встановлений порядок проходження військової служби 22.09.2022 в порушення вимог ст. cт. 17,65 Конституції України, п. 1,2 ст. 1, п. 4 ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», ст. cт. 11,16,127,128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст. ст. 1,3,4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, достовірно знаючи, що він є військовослужбовцем і повинен проходити військову службу у військовій частині, діючи з прямим умислом, з особливих мотивів, з метою тимчасового ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану, незаконно припинив виконувати свій конституційний обов’язок по захисту Вітчизни, незалежності, територіальної цілісності України та не з’явився з лікування  до місця розташування військової частини, а перебував за місцем свого проживання, де проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби, не вживаючи жодних заходів для повернення на службу, за наявності реальної можливості для цього.

Головуючий суддя: Сапон О.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженні можна здійснювати за номером 576/3193/23.